WordPress Whatsapp eklentisi, bu sosyal medya aracını sitemizde etkili bir şekilde kullanabilmemiz için, eşsiz bir kolaylık sağlıyor. Whatsapp, internet üzerinden sağladığı iletişim konusunda ki avantajıyla, olağanüstü bir hızla kullanıcılar tarafından benimsenmiş bir araç. Bu durum, onun çok büyük bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılmasına neden oluyor. Böylesi geniş bir kitle, iletişim kurmak için herhangi bir masraf ödemeden aracı kullanıyor. Web sitelerinde hizmet, bilgi veya ürün satışının yapılması, çoğu durumda kullanıcıların site sahibiyle iletişime geçmesini gerektiriyor. Daha önce genellikle telefon numaraları üzerinden yapılan bu işlem, Whatsapp’ın sağladığı kolaylıklar nedeniyle, daha çok tercih edilen bir iletişi aracı olmasına sebep oldu.
Web Siteme Nasıl Whatsapp eklerim?
WordPress Whatsapp eklentisi, web sitemize Whatsapp’ımızı eklemimizi son derece kolay bir hale getiriyor. Bunun için eklentiyi birkaç adımda kurmak ve gerekli ayarları yine birkaç tıklamayla yapmak yeterli oluyor. Eklentiyi yüklemek için öncelikle yönetim panelinin sol tarafında yer alan “Ekelntiler” sekmesine tıklıyoruz. Burada yeni ekle adımını seçiyoruz ve arama kutusuna “join.chat” yazıyoruz. Ekelnti sayfada göründüğünde, “yükle” butonuna basıyoruz. Yükleme bittikten hemen sonra, “etkinleştir butonuna tıklayarak, eklentiyi aktif hale getiriyoruz. Bu eklenti sayesinde, sitenize Whatsapp ekleyebilmeniz, sadece birkaç dakikanızı alan bir işlem haline dönüşüyor.
WordPress Whatsapp Eklentisi Ayarları
Eklentinin çok kolay şekilde ayarların yapılmasına olanak tanıyan, sade ve basit bir ayar ara yüzü var. Ayarlar sayfasına girdiğinizde, hangi Whatsapp hesabı üzerinden iletişim kurmak istiyorsanız, bu telefon numarasını ilgili bölüme giriyorsunuz. Bunun ardından eğer değiştirmek isterseniz, sitenizde görünecek Whatsapp ikonunun farklı şekilleri ve boyutları arasından seçim gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunu da ayarladıktan sonra, ayarları kaydet diyerek ayarlar bölümünden çıkabilirsiniz. Bu işlemleri tamamladığınızda, aktif bir Live chat, Whatsapp üzerinden sitenizde yer almaya başlayacaktır.
Eklentinin çalışabilmesi için, WordPress sisteminizin en az 5.5.1 güncellemesine sahip olması gerektiğini unutmamalısınız. Bu güncelleme yapılmamışsa ve daha alt bir sürümde WordPress kullanılıyorsa eklenti çalışmayacaktır. Özellikle ürün ve hizmet sunumu gerçekleştiren web siteleri için, eşsiz faydalar sağlayan Whatsaap eklentisi, tüm web sitelerinde kullanıcıların size kolayca ve canlı bir şekilde ulaşabilmesini sağlayan eşsiz bir avantaj sunuyor.
FTP Aracılığıyla Kurulum
Eklentinin web sitesinde, kurulumu FTP aracılığıyla yapmak isteyen kişiler için, ilgili doyalar sunulmuş durumda. Bu dosyaları indirerek, FTP üzerinde ilgili bölüme yüklemeniz, yin kolay bir şekilde eklentiyi kurmanızı sağlayacaktır. Kurulum sonrasında, yine yönetim paneli üzerinden, “eklentiler” sekmesine ulaşmanız, ve Join.chat eklentisinin ayarlarına girmeniz gerektiğini unutmayın. Burada ilgili ayarları hemen yapıp, eklentiyi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Mobil kullanım oranının her geçen gün artması, Whatsapp gibi bir iletişim aracının da giderek çok daha yoğun kullanılmasına sebep oluyor. Bu durum, aynı zamanda web sitelerinin, bu tür sosyal medya araçlarını kullanıcılarına sunmasını gerektiriyor. Whatsapp eklenmiş olan e-ticaret siteleri, diğer sitelere göre kullanıcı tarafından öncelikli olarak ve daha fazla tercih ediliyor. Ürün ve hizmet alımlarında, canlı olarak ve anında site sahibine ulaşabilmek, kullanıcılar açısından önemli bir avantaj oluşturuyor.
Dolayısıyla başta ürün ve hizmet sunumu gerçekleştiren tüm e-ticaret altyapılarının, Whatsapp aracılığıyla ulaşılabilir olması gerekiyor. WordPress tabanlı bir web sitesine ise Whatsapp eklentisi aracılığıyla bu özelliği kazandırmak son derece kolay ve süratli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda sürekli olarak güncellenen WordPress ve eklenti, yeni özellikler ve işlevler kazanıyor. Canlı iletişim olan bir web sitesi, rakiplere göre önemli bir avantaj oluşturur. Bu çerçevede tüm web sitelerinde Whatsapp bağlantısı olmalıdır diyebiliriz.